Obitelj traži da se Nicolierova slika ukloni s plakata, Penava ponavlja isto

0
foto: Plakat/Grad Vukovar

Dok se nastavljaju reakcije na najavu vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave on je ponovno uputio, kako kaže – molbu svima onima kojima postrojba HOS-a smeta da ne dolaze na godišnjicu u Vukovar. Rekao je i da će se godišnjica održati pod sloganom “Vukovar, moj izbor i u dobru i u zlu” prema riječima vukovarskog branitelja HOS-ovca Jean-Michela Nicoliera. Njegova obitelj poručila je da je šokirana i od vukovarskog gradonačelnika traži da se njegova slika ukloni s plakata.

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je da će Kolonu sjećanja voditi pripadnici HOS-a, a da će se održati pod sloganom “Vukovar, moj izbor i u dobru i u zlu”. Bile su to riječi vukovarskog branitelja, HOS-ovca Jean-Michela Nicoliera, ubijenog na Ovčari.

Nakon Penavine najave obitelj pokojnog Nicoliera poručila je da je šokirana i od vukovarskog gradonačelnika traži da se uklone njegove slike s plakata. Penava danas ponavlja isto: s obitelji, kaže, nije kontaktirao, ali jest s braniteljima – pripadnicima HOS-a. Kaže kako mu je čovjek kojem beskrajno vjeruje, HOS-ovac Damir Markuš, prenio da će Nicolierov brat biti u koloni jer, kaže, nikad neće izdati HOS. 

– Ne uvjet i i zabrane. Molba svima kojima smeta postrojbe HOS-a i njihova insignija da zaobiđu Vukovar. To je molba jer smatram licemjernim hodati ulicama ovoga grada, kako sam rekao, gdje imamo ulicu posvećenu dragovoljcima HOS-a, imamo most pripadnika HOS-a, imamo bistu, imamo sliku pripadnika HOS-a u uredu gradonačelnika. Vidjet ćemo što ima za reći i gospođa Lyliane Fournier, koju poznam, s kojom sam puno puta surađivao. Mogu samo poručiti gospodinu Plenkoviću da je žalosno što se skriva iza obitelji. Ali za one koji ne znaju, moram reći da neka zapamte te stvari, da ja nikad ne radim neiskreno i stvari bez podloge, izjavio je Penava.