Novi spektakl u Oriovcu: Oriolik protiv Dinama traži prolaz u 1/4 finale HN Kupa

0
FOTO: PRESS

Prije nepuna 3 tjedna, 14. listopada o.g., Sergej Jakirović i GNK Dinamo su u svečarskom ugođaju pred više od 2.000 gledatelja, uz sportsko zabavni program, svratili u „plavi“ Oriovac i uveličali 100. obljetnicu osnutka NK Oriolik. 

Plavi su tada u slavljeničkom i prijateljskom ozračju pobijedili s 3:1, ali to je bila tek uvertira u nešto življi ogled u službenom natjecanju koji je predviđen za sutra (1. studenoga u 14.00 sati) na istom ovom travnjaku, kad će se ove dvije momčadi sučeliti u 1/8 finala SuperSport hrvatskog nogometnog kupa.

Očekuje se dolazak rekordnog broja posjetitelja iz cijele Slavonije, a utakmica će se moći pratiti i u izravnom prijenosu na MAXSport 1.

Inače, Oriovac -rodno mjesto Vatrenog Josipa Stanišića, je slavonsko naselje s nešto manje od 1.500 stanovnika, a njihov nogometni tim NK Oriolik je obzirom na dosadašnje uspjehe u Hrvatskom nogometnom kupu poznat po nadimku „Kraljevi kupa“. Oriovčani su do sada ugostili na svom terenu brojne prvoligaše kao što su Hajduk, Lokomotiva, Istra 1961 i Rijeka, te ostvarili pobjede protiv bivših prvoligaša RNK Splita i NK Zagreba. Svoj povijesni uspjeh kao trećeligaš su ostvarili 2021. godine kada su igrali u 1/4 finala Kupa protiv NK Istre, što je uspjeh koji će teško koji drugi trećeligaš uspjeti ponoviti! 

Oriovac je poznata baza navijača zagrebačkog kluba, a poveznica je i oriovačka “Nebeska bojna”, petorica navijača Dinama i igrača NK Oriolika koji su prerano napustili ovozemaljski život, ispred čijeg poznatog murala Nebeska bojna se, nakon prošle međusobne utakmice, s dužnim pijetetom fotografirala cijela momčad i stručni stožer Dinama. 

Za njih i u sjećanje na njih, te sve Oriovčane, ništa bolje se nije moglo dogoditi od dvije uzastopne utakmice ovih dvaju prijateljskih klubova.

Valja napomenuti da utakmice imaju i društveno odgovorni karakter obzirom da će dio prihoda od utakmice biti namijenjen za najmlađe stanovnike Oriovca odnosno ići će u svrhu podizanja razine kvalitete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja koji se provodi u mjesnog Dječjeg vrtiću i Osnovnoj školi.