Nova akcija USKOK-a: Traju uhićenja u Zagrebu, među troje osumnjičenih i policajac

0
Foto:MUP

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, javlja USKOK.

Obuhvaćene su tri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti te kaznena djela iz područja kriminaliteta droga. Među uhićenima je i policijski službenik.

“Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, objavio je USKOK koji akciju provodi u koordinaciji s PNUSKOK-om.

Priopćenje Ravnateljstva policije

Ravnateljstvo policije objavilo je priopćenje u kojem navodi da su uhićene tri osobe među kojima je i policijski službenik. Kriminalističko istraživanje je započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja.

“Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga te kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističko istraživanje je započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja. Osumnjičenici su uhićeni, a u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Osumnjičeni policijski službenik bit će rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe. Također, na prijedlog nadležnog rukovoditelja, protiv njega će se inicirati i pokretanje disciplinskog postupka pred nadležnim Disciplinskim sudom MUP-a”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva policije.  

Nakon ispitivanja osumnjičenih USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju

Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu tri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti te kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga. Jedna od osoba je policijski službenik.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, stoji u priopćenju USKOK-a.