Nogometaši Osijeka otputovali u Novigrad

0
foto: NK Osijek

Nogometaši Osijeka otputovali su u Istru gdje će trenirati i odigravati utakmice do 20. siječnja.

Trener Zoran Zekić sa svojim je suradnicima na put poveo 30 igrača. To su: Marko MalenicaFranko KolićTin SajkoAndre DuarteSlavko BralićStyopa MkrtchyanKrešimir VrbanacPetar BrlekDarko NejašmićVedran JugovićMarin PrekodravacŠime GržanRenan GuedesOleksandr DrambaievRoko JurišićLuka ZebecPetar PušićŠimun MikolčićDomagoj BukvićNail OmerovićKristijan LovrićMijo CaktašRamon MierezKristian FućakFilip ŽivkovićAnton MatkovićLuka BranšteterDominik BabićAmar Zahirović i Ivan Baković.

Bez Hiroša i Garmasha

Primjetno je da na popisu nema Amera Hiroša i Denysa Garmasha koji nisu u Zekićevim kombinacijama za drugi dio sezone i potražit će nove klubove u kojima bi više igrali u odnosu na dosadašnju minutažu u NK Osijek.

To smo na neki način već i najavljivali čim smo se okupili na početku priprema. Za igrače koji nisu puno igrali, a nisu baš više tako mladi da bi ih se čekalo, bolja je opcija promijeniti sredinu. Osobno im uvijek poželim sve najbolje, tako je i sa spomenutom dvojicom. Razgovarao sam prethodno s njima i ovako je, smatram, najbolje i za nas i za njih, rekao je Zekić.

Iskoristiti kratko vrijeme na najbolji način

Prvu provjeru po dolasku na jadransko odredište, Osječani će imati već u subotu i to u Sloveniji, protiv Kopra. Nakon toga će uslijediti ogledi s Celjem, Makedonijom GP i Fehervarom.

Ne možemo i ne smijemo gubiti vrijeme, posebno jer ovo nisu klasične pripreme, nego imamo skraćeno vrijeme na raspolaganju koje moramo iskoristiti najbolje što znamo i možemo. Sve je na igračima, o njihovom radu i onome što budu pokazivali na treninzima i utakmicama ovisit će tko će imati kakav status u momčadi, kratko je poručio šef stručnog stožera uoči polaska u Novigrad.