Noć kazališta: CSI dinner u izvedbi Gradskog kazališta Beli Manastir

0

Europska noć kazališta svake se godine organizira treće subote u studenome. Nakon što je manifestacija potekla iz Zagreba prije 12 godina danas je Noć kazališta prepoznat događaj u svijetu scenskih umjetnosti te se održava kroz nekoliko dana.

Gradsko kazalište Beli Manastir priključilo se, uz kazališta diljem Hrvatske, obilježavanju ove manifestacije.  Ove godine u suradnji s splitskom udrugom Lokalisti Gradsko kazalište Beli Manastir organiziralo je jučer CSI dinner u Hotelu Osijek. Gosti koji su ujedno platili večeru u Hotelu Osijek  podijeljeni su u timove i rješavali slučaj ubojstva. Naime, glumci su postavili priču u kojoj su svi sumnjivi, a samo jedan od njih je ubojica. Gosti su morali otkriti tko je, otkrila nam je Daniela Herman iz GKBM.

U sklopu manifestacije na YouTube kanalu Gradskog kazališta biti će objavljena snimljena premijera dječje predstave Dva gusara i dokumentarni film Iza kulisa u kojemu se glumci i ostali sudionici kazališta prisjećaju raznih događanja unutar zadnjih 15 godina svog djelovanja, koje također slave.

,,Htjeli smo ipak dati svoj doprinos manifestaciji iako će nedostajati publika.” – rekla je Daniela.

Publika može prisustvovati izložbi kazališnih plakata koja je postavljena u maloj galeriji Fokus Centra za kulturu. Pogledati izložbu mogu svi zainteresirani uz pridržavanje epidemioloških mjera svakoga dana od 9 do 14 sati.

Daniela je istaknula kako je ova godina za kazalište bila loša jer su sve aktivnosti morale biti reducirane ili održane online bez interaktivnosti s publikom koja čini velik dio kazališta.

Za iduću godinu otkriva kako će plan osmisliti kao da je najidealnije vrijeme te iz mjeseca u mjesec prilagođavati aktivnosti.