Njemačka oštro protiv lažnih dresova: Navijačima prijete kazne od više tisuća eura

0
foto: ilustracija

Kupnja službenih dresova nogometnih klubova može biti skup sport, ali čini se da će alternative postati još skuplje. Cijene službenih nogometnih dresova dosegle su nevjerojatne iznose, što je potaknulo navijače da traže povoljnije opcije. Međutim, nošenje lažnih dresova na Euru 2024. moglo bi imati ozbiljne financijske posljedice.

Njemačke vlasti planiraju nasumične provjere na glavnim prometnim točkama i mjestima događanja kako bi suzbile krivotvorenu robu. Lažni dresovi, koji izgledom podsjećaju na originalne, postali su sve popularniji zbog niže cijene. Ipak, nošenje takvih dresova moglo bi postati izuzetno skupo za navijače.

Sportski analitičar Alex Hemming naglasio je pravne posljedice nošenja lažnih dresova: “Nošenje lažnih nogometnih dresova krši zakon o zaštitnim znakovima, a posjedovanje jednog može rezultirati kaznom od 5000 eura.” Ova oštra mjera ima za cilj zaštititi intelektualno vlasništvo i osigurati da se krivotvorena roba ne širi.

Kazne se ne dijele samo radi dresova

Osim borbe protiv lažnih dresova, navijači koji dolaze na Euro 2024. u Njemačku moraju se pridržavati nekoliko drugih pravila. Hemming je upozorio da bi konzumacija alkohola u javnosti u gradovima poput Hamburga i Münchena mogla rezultirati kaznom od 50 eura. Njemačka vlasti ozbiljno pristupaju održavanju reda i mira tijekom velikih sportskih događaja, te će strogo provoditi zakone kako bi osigurale sigurnost i ugodno iskustvo za sve posjetitelje.

Njemačka također provodi stroga pravila o buci, osobito u stambenim područjima, između 22 sata i 6 sati radnim danom, kao i cijeli dan nedjeljom i praznicima. Ova pravila su posebno važna u urbanim sredinama gdje se želi očuvati mir i spriječiti ometanje stanovnika.

Pridržavanje pravila ključ za ugodno iskustvo

Navijači koji planiraju posjetiti Euro 2024. u Njemačkoj trebaju biti svjesni ovih pravila kako bi izbjegli neugodne situacije i potencijalne kazne. Pridržavanje zakona i poštivanje lokalnih propisa osigurat će ugodno i sigurno iskustvo za sve sudionike.

Očekuje se da će Euro 2024. privući veliki broj navijača iz cijelog svijeta, te je važno da svi posjetitelji budu informirani o pravilima i propisima koji će se strogo provoditi tijekom turnira. Službeni dresovi možda su skupi, ali poštivanje zakona i izbjegavanje kazni svakako će se isplatiti na duge staze.