Nastavlja se toplinski val, izdano narančasto upozorenje za Slavoniju

0
foto: Pixabay

Nastavlja se toplinski val u Hrvatskoj koji bi vrhunac trebao dosegnuti u četvrtak. Za danas su najavljene temperature i do 37 stupnjeva. Zagreb i Osijek za preksutra su označeni crvenom bojom zbog vrlo velike opasnosti od toplinskog vala. 

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra narančasto upozorenje zbog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Za utorak izdano je narančasto upozorenje za Slavoniju. Očekuje se maksimalna temperatura 33-37 °C. Za ostatak zemlje izdano je žuto upozorenje zbog vrućine.

– Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi, stoji u upozorenju DHMZ-a.

Za srijedu za većinu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog vrućine. Očekuju se maksimalne temperature 33-36 °C.

– Tek će u petak vrućina malo popustiti. I dalje će biti dosta vruće, a prekid toplinskog vala na kopnu očekuje se u subotu, dok će na Jadranu i dalje biti dosta vruće, rekla je Tomislava Hojsak, meteorologinja.