Nastavlja se sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

0
foto: pixabay

Kako bi se osigurao kontinuitet energetske obnove obiteljskih kuća, prije donošenja novog programa, Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Odluku o produžetku financiranja u 2021. godini provedbe Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje od 2014. do 2020. godine s detaljnim planom za razdoblje do kraja 2020. godine.
 
“Potrebna sredstva u iznosu od 400 milijuna kuna osigurana su u financijskom planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, istaknuo je ministar Horvat obrazlažući prijedlog.
 
Za rješavanje problematike dezinsekcije komaraca, Vlada je donijela zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo zdravstva da, u suradnji s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su suočene s problemom najezde komaraca na njihovom području, te nadležnim zavodima za javno zdravstvo poduzme, odgovarajuće mjere radi rješavanja problematike dezinsekcije komaraca u cilju što kvalitetnije zaštite zdravlja ljudi na tim području.
 
Za provedbu ovog Zaključka, preraspodjelom sredstava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, osigurat će se do 3 milijuna kuna za Osječko-baranjsku te do 2 milijuna kuna za Vukovarsko-srijemsku županiju.