Napadači iz Vukovara u pritvoru, istraga još traje

0
foto: screenshot

Napad huligana na skupinu 15-godišnjaka dogodio se početkom siječnja, 2024. godine. Teške tjelesne ozljede zadobila su četiri dječaka koji su radi toga završili na liječenju u KBC Osijek.

Ovih je dana na Županijskom sudu u Vukovaru počelo dokazno ročište protiv uhićena četiri pripadnika BBB-a koji su početkom siječnja u centru Vukovara napali skupinu 15-godišnjaka. Kako neslužbeno doznaje 24 sata, na ročištu su ispitani napadnuti maloljetnici, ali i nekoliko svjedoka. Optužena petorka iznijela je svoju obranu.

Neki od njih već su sudjelovali u sličnim napadima, a dvojicu se povezuje s navijačkom tučnjavom u Grčkoj. Nakon uhićenja svi su dobili mjesec dana pritvora zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela. Pritvor su im produljili do daljnjeg, na što su njihovi branitelji uložili prigovor.

Odvjetnik koji zastupa oštećenu djecu nije komentirao slučaj jer se radi o maloljetnicima i objasnio je kako će suđenje, kada dođe do njega, biti zatvoreno za javnost. Odvjetnik jednog od osumnjičenih komentirao je kako za sada osumnjičenici ostaju u pritvoru, piše 24 sata.