Nakon što je obnovljena pruga na dionici od Virovitice do Pitomače, iduće godine, nastavit će se s radovima, na dionici prema Kloštru Podravskom

FOTO:CAVNA

Nakon što je obnovljena pruga na dionici od Virovitice do Pitomače, kroz projekt vrijedan 170 milijuna kuna, iduće godine, nastavit će se s radovima, na dionici od Pitomače prema Kloštru Podravskom, a u planu do 2026. je i obnova pruge prema Koprivnici, potvrđeno nam je iz HŽ Infrastrukture. Time se nastavlja s obnovom i modernizacijom željezničke pruge R202 Varaždin – Koprivnica – Virovitica – Osijek – Dalj, važne za regionalni prijevoz između sjeverozapadne, sjeveroistočne i središnje Hrvatske.

Ovaj projekt puno znači za Virovitičko-podravsku županiju. Već smo modernizacijom i obnovom pruge od Virovitice do Pitomače, dobili brže, sigurnije i jeftinije prometovanje, te kvalitetnije željezničko povezivanje što puno znači ne samo u prometnom, već i u gospodarskome razvoju i predstavlja važan iskorak za naše poduzetnike i gospodarstvenike – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.