Nakon serije derbija slijedi Varaždin

0
foto:NK Osijek

Nogometaši Osijeka otvaraju 23. kolo HT Prve lige susretom u Varaždinu. Utakmica se igra u petak (26.2.) od 18 sati. Sudit će ju Goran Pečarić iz Zagreba .

– Ozračje u momčadi je najbolje i maksimalno ozbiljno pristupamo Varaždinu. U obje dosadašnje utakmice s njima bilo je tvrdo i „knap”, izgledaju agresivno, ne libe se igrati visoki presing ako treba, no mi se fokusiramo samo na sebe. Vjerujem da smo u stanju pobijediti protivnika i doći do tri boda, naglasio je Nenad Bjelica u svom redovnom obraćanju, uoči puta za Varaždin. Podsjetimo, Bijelo-plavi ove sezone s trenutno sedmoplasiranom ekipom njeguju stopostotni niz. U 5. kolu na gostovanju završilo je minimalnom pobjedom (Žaper), istim raspletom kao i u njihovom posljednjem, prosinačkom izdanju u Gradskom vrtu (14. kolo – Bohar). 

Ivan Santini ostvario pravo nastupa

Još po dolasku u Osijek i jednostranog raskida ugovora na zahtjev igrača, zbog čega je njegov bivši poslodavac otezao s papirima, činilo se da bi 31-godišnji napadač mogao duže vrijeme biti na „ledu”. Na sreću, to se nije dogodilo. Razlog je posredstvo FIFE i zeleno svijetlo koje je stiglo u ekspresnom roku, zbog čega će Santini i konkurirati za Varaždin, potvrdili su iz Gradskog vrta

Topčagić, Ndokit, Grezda do daljnjeg u bolničkom kartonu, Brlek – u neizvjesnosti

Nakon operacije leđa u Austriji, Topčagić započinje s rehabilitacijom i za očekivati je da će mu oporavak trajati gotovo dva mjeseca. Od ostatka društva s zdravstvenim problemima – Ndokit je od ranije „out” do ljeta, na Grezdu se također ne može računati, dok Brleka čeka drugo mišljenje i konačna dijagnoza nakon problema s koljenom. Težina ozljede i plan oporavka znat će se po završetku današnjeg dodatnog pregleda.