Najduža ulica u Hrvatskoj ostat će u mraku! Preskupa je za božićno ukrašavanje

FOTO: RTL

Novac im treba i za javnu rasvjetu, za nogostupe i za ceste pa su ga odlučili uložiti u ono što će građani moći koristiti tijekom cijele godine, a urediti samo, tijekom ovih blagdana središte mjesta. – piše RTL.

Uz adventske vijence u središtima gradova, navikli smo i na blagdanske ukrase u glavnim ulicama i na trgovima, no kriza je! Pa najduža ulica u Hrvatskoj neće biti okićena. Nalazi se u Strizivojni i pravi izazov za lokalnu vlast.

Glavna ulica u Strizivojni, Ulica braće Radić duga je oko osam kilometara. Ima više od 600 kućnih brojeva i oko 200 stupova javne rasvjete. Jasno je da je takvu ulicu potrebna velika količina blagdanske rasvjete.

I njoj je kao i svemu ove godine cijena porasla. U Općini su izračunali da bi za ukrašavanje cijele ove ulice bilo potrebno oko 300.000 kuna što je gotovo deset posto proračuna ove Općine. Novac im treba i za javnu rasvjetu, za nogostupe i za ceste pa su ga odlučili uložiti u ono što će građani moći koristiti tijekom cijele godine, a urediti samo, tijekom ovih blagdana središte mjesta.