Najava: radionica Mali prijatelji muzeja u MLU

0
izvor: pixabay; foto: ilustracija

Muzej likovnih umjetnosti tijekom godine organizira brojne izložbe, a već dugi niz godina razvija i pedagošku djelatnost koja nudi različite aktivnosti vezane za izložbene programe. Cilj pedagoških aktivnosti je djeci i mladima približiti umjetnost i senzibilizirati ih za vrijednosti suvremene i povijesne kulturne baštine.

Jedna od tih aktivnosti je radionica Mali prijatelji muzeja, koja se održava svake subote od 10:30 do 120:00 sati. Svaka radionica mjesto je kontakta i komunikacije s bogatom suvremenom, kao i povijesnom umjetničkom baštinom, ali i prilika za iskazivanje kreativnog potencijala, druženje te upoznavanje s novim likovnim tehnikama i materijalima, a sve kroz postav aktualnih izložbi.

U Muzeju smatraju kako je potrebno svim zainteresiranim posjetiteljima omogućiti poseban susret s originalnim umjetničkim djelima i stručnim osobama, a upravo se pod stručnim vodstvom pedagoga i umjetnika se održavaju radionice Mali prijatelji Muzeja. Radionice su izvanškolski program namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta, a zamišljene su na način da djeca kroz zabavu uče i kreativno se izražavaju te, u konačnici, od malih nogu stvaraju naviku odlaska u kulturne ustanove.

Muzej likovnih umjetnosti poziva roditelje i djecu da se prijave i rezerviraju svoje mjesto na radionici koja će se održati u u subotu, 24. listopada s početkom u 10:30 sati. Radionicu će voditi Josipa Stojanović, kustosica pedagoginja.

Cijena radionice u koju je uključen sav potreban materijal je 21,00 kn po djetetu, a prijaviti se možete putem e-maila: kdvetengl@gmail.com, na broj: 091/221-3586 ili putem Facebooka stranice Muzeja. Kontakt osoba: Kristina Delalić Vetengl, kustosica pedagoginja.