Najava manifestacija i događaja u Baranji ovaj vikend

0

Ovaj vikend u Baranji imamo par događaja; GlinArt festival u Kneževim Vinogradima, 4. Lovačke susrete u Vardarcu, Turnir u Mini rukometu u Belom Manastiru.

GlinArt festival gline i čovjeka 2024.,

Jedinstveni GlinArt – festival gline i čovjeka, ove će se godine po treći put održati u Osječko-baranjskoj županiji, u Kneževim Vinogradima i Osijeku, i to od 16. do 19. svibnja.

Okupit će ljubitelje zemljane arhitekture i prirodne gradnje, a u sklopu festivala održat će se tematska međunarodna konferencija te provesti stručne edukacije i radionice zemljane gradnje.

Petak i subota, 17. i 18. svibnja – “Kuća na Derjanu”, Glavna 175, Kneževi Vinogradi

Radionice će se odvijati u malim grupama i bit će radno intenzivne. Obavljat će se unutarnji zemljani zidovi jedne obiteljske kuće od nepečene zemljane cigle, a na drugoj radionici izrađivati suvremene varijante zemljanih podova.

Polaznici će naučiti dijagnosticirati trenutačno stanje, obnoviti vanjski zid sa zemljanom i vapnenom žbukama pripremljenom od lokalnih materijala te izraditi pod od zemljane glazure.

Nedjelja 19. svibnja – “Kuća na Derjanu”, Glavna 175, Kneževi Vinogradi

Posljednjega dana, u nedjelju u Kneževim se Vinogradima otvaraju kapije i dvorišta. Posjetitelji će moći vidjeti radove izvedene na radionicama, te dobiti priliku za razgovor s majstorima i majstoricama. Tko želi može provesti ugodno nedjeljno popodne uz šetnju kroz selo, na kojoj se posjećuju nekoliko domaćinstva i dvorišta uvijek u potražnji za divnim zemljanim kućama i gatorima.

Ulaz na konferenciju se naplaćuje, kao i sudjelovanje na radionicama, dok je posjeta posljednjeg dana festivala besplatna.

4. Lovački susreti u Vardarcu, subota, 18. svibnja

U subotu, 18. svibnja s početkom u 15 sati održati će se 4. Lovački susreti u Vardarcu.

Riječ je o događanju koje će privući sve ljubitelje lova i gastronomije, na kojem će se moći doživjeti prava lovačka atmosfera: izložba trofeja, gostovanje lovačkih društava, natjecanje u pripremi čobanca, bogata gastro ponuda, lovački specijaliteti te zanimljiv glazbeni program!

Početak događanja je u 15 sati u Lovačkom domu Vepar u Vardarcu.

Turnir u Mini rukometu u Belom Manastiru

U nedjelju, 19. svibnja 2024. godine u nastavno-sportskoj dvorani s početkom u 9 sati održat će se turnir u mini rukometu.

Na turniru će svoje snage ogledati uzrasti od 9 do 12 godina. Doček i prijava ekipa počinje u 8 sati, a od 9 do 12 traje natjecanje.

Turnir organizira RK Baranja sa pokroviteljima, partnerima i sponzorima.

Više informacija na plakatu.