Najava :Brut Vukovar

0
foto: MB Press

U četvrtak, 31.kolovoza počinje :BRUT Vukovar. Prvi dan sve počinje u 17:30 biciklističkim obilaskom tvorničkog kompleksa i naselja Bata- Borovo. U petak, 01.rujna u jutarnjim satima je utrka za djecu na 100m. Od 17:30 obilazak šireg centra Vukovara.

Biciklistička utrka se vozi u subotu, 02.rujna po obali Dunava, neasfaltiranim cestama, šumama i poljima Srijema u dužini od 25 ili 50 kilometara. Start utrke je u 16 sati, a odvija se na području Vučedola koji obuhvaća Muzej Vučedol, Salaš Goldscmidt, Memorijalno područje Ovčare i širu okolicu grada Vukovara. Atraktivna staza omogućuje biciklistima sve doživljaje koje jedna offroad utrka treba sadržavati. Zemljani i travnati tereni, oštri i kraći usponi i spustovi izmjenjuju se u dinamičnom krugu.

Vožnja kroz vinograde na području Vučedola, a uz sam Dunav, ostaviti će natjecatelje bez daha kako zbog predivnog i bogatog krajolika tako i zbog zahtjevnosti staze.

Start i cilj utrke nalazi na Salašu Goldscmidt koji osim svoje gastronomske ponude nudi i dobru zabavu uz obilje tradicionalnih proizvoda slavonsko-srijemskoga kraja.