Na ulazima u grad Vukovar postavljene skulpture o ulasku u mjesto posebnog domovinskog pijeteta

0
Foto: Ivan Matić/press032

Na ulazima u grad Vukovar ovih dana postavljene su čelične skulpture koje posjetiteljima daju do znanja do ulaze u mjesto posebnog domovinskog pijeteta, a djelo su poznatog hrvatskog dizajnera Borisa Ljubičića.

Riječ je o trodimenzionalnom znaku visine 587 cm koji se sastoji od čeličnih kocaka crvene, bijele i plave boje i velikog slova V te simbola križa, a sve zajedno konstruktivno je povezano nosivom konstrukcijom u obliku slova H.

Predstavljajući skulpture, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kazao je kako su do sada postavljene na ulazima u Vukovar uz državne ceste, a narednih dana postavit će se i na ostalim ulazima s tim da će jedna biti postavljena između Marinaca i Bogdanovaca jer i Bogdanovci potpadaju pod područje od posebnog domovinskog pijeteta.

“To je ujedno i poruka svima koji dolaze u naš kraj da su Vukovar i Bogdanovci povijesno vrlo važna mjesta i za Republiku Hrvatsku, o čemu govori i zakon, a sada i službeno o tome govore simboli na ulasku u Vukovar”, kazao je Ivan Penava.