Na Suboticu i Rasinju izlilo se više od sto litara kiše, toliko inače padne u mjesec i pol dana

0
foto:Podravski.hr

Prema riječima prognostičara Kristijana Božarova u programu RKC-a, probleme nad Podravinom, posebice iznad Rasinje, jučer je stvario oblak koji se stvorio na pola puta između Ludbrega i Koprivnice. – Piše Podravski.hr

– Problem je bio da se on dugo zadržavao nad istim područjem, nije putovao nego je stajao i izlijevao je kišu nad Rasinjom, Suboticom Podravskom i okolicom, a količine kiše koje su pale govore da je Herešin dobio samo 24 litre, što je jednako manjem pljusku, u centru Koprivnice palo je 77 litara kiše po kvadratnom metru, a najviše je, 104 litre kiše po kvadratnom metru palo u Subotici Podravskoj, znači preko 100 litara vode je palo na metar puta metar, to su bile strašne količine vode nažalost sa tragičnim posljedicaima. Toliko inače padne za mjesec i pol dana, a ovo je palo u dva do tri sata – kazao je Božarov.

U nastavku dana očekuje nas još malo kiše, ali ni blizu više onakvoj oluji kakva je bila jučer.  

– Ako i bude kiše to će biti sitno malo, kratko, ostaci ostataka. Danas se očekuju i kraća sunčana razdoblja, prijelazni dan između lošeg i dobrog. Od sutra do kraja tjedna ljepše i toplije vrijeme, za vikend dolazi prvi ovosezonski val vrućine praćene sparinom, ali barem ćemo se napokon malo riješiti oluja i pljuskova. Malo ćemo se odmoriti od toga, ali od ponedjeljka bi o pet moglo biti svježije i promjenjivije vrijeme – najavio je prognostičar za RKC.