Na sedam punktova u OBŽ cijepljenje bez naručivanja

0
foto: OBŽ

Na današnjom konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Mato Lukić najavio je masovno cijepljenje protiv koronavirusa ovog vikenda na sedam punktova bez naručivanja.

Svi zainteresirani moći će se cijepiti u subotu, 12. lipnja i nedjelju, 13. lipnja, oba dana od 8 do 13 sati i od 14 do 19 sati. Cijepljenje će se provoditi u dvorani Gradski vrt u Osijeku, u dvorani Zrinjevac u Osijeku, u Hrvatskom domu kralja Zvonimira u Čepinu, u dvorani Osnovne škole Dore Pejačević u Našicama, u Gradskoj dvorani u Đakovu, u valpovačkoj dvorani u Ulici braće Radić te u nastavno-sportskoj dvorani u Belom Manastiru.

Zainteresirani građani mogu doći u bilo koje vrijeme koje im odgovara, a potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Ovo masovno cijepljenje namijenjeno je samo za osobe koje do sada nisu primile niti jednu dozu cjepiva.

Za svaki punkt namijenjeno je 200 doza cjepiva Pfizer, a za punktove u Osijeku po 600 doza.

Cijepiti se mogu sve odrasle osobe i djeca starija od 12 godina u pratnji roditelja.

Nakon cijepljenja svi će dobiti termin za primanje druge doze koja će biti točno 6 tjedana od one prve, na istoj lokaciji u isto vrijeme.

Načelnik Lukić pozvao je građane da se cijepe te naglasio kako je dosadašnje procjepljivanje građana dovelo do smanjenja novooboljelih osoba. Dodao je kako je u protekloj godini preminulo 383 zaražene osobe, a u prvih šest mjeseci tekuće godine čak 341 osoba s područja županije.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Nataša Turić, iznijela je podatke od dosadašnjem cijepljenju na području županije. Od prosinca pristiglo je preko 156 tisuća doza, a procijepljeno je 41 posto odraslog stanovništva što je nešto više od prosjeka u Hrvatskoj.