Na međunarodni turnir u Kneževim Vinogradima stigle 32 ekipe iz pet država

0

U Sportsko-rekreacijskom centru u Kneževim Vinogradima 26. i 27. kolovoza održava se 5. Internacional Borac Cup, turnir u organizaciji Nogometne škole NK Borac iz Kneževih Vinograda na komu su sudjelovale 32 ekipe mladih nogometaša (U11, rođeni 2013. godine) iz pet država; Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Među sudionicima su GNK Dinamo, HNK Hajduk, FK Crvena Zvezda, FK Vojvodina, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Lokomotiva Zagreb, FK Sarajevo, NK Olimpija Ljubljana, TC Ferenvaroš, MTK Budimpešta i drugi.

“Čestitam organizatorima na još jednom izvrsnom međunarodnom natjecanju koje promiče i unaprjeđuje nogometnu igru, ali i sport općenito. Ovi mladi sportaši sjajan su primjer sportskog duha i napornog rada koje ulažu u ostvarenje svojih snova i ciljeva, a upravo su to vrijednosti koje Osječko-baranjska županija nastoji osnažiti u okviru aktivnosti i ulaganja koja provodimo kao nositelj titule Europske regije sporta 2024. godine” – rekao je Mato Lukić dožupan OBŽ.

Ovaj turnir za nas znači puno u sportskom smislu, i druge grane imaju značajniju koristi kao što su gospodarstvo i turizam u ovome trenutku uz najbolju volju teško će te naći slobodan smještaj u Općini Kneževi Vinogradi. Kod nas se nalazi više od 500 djece, njihovi treneri i voditelj te roditelji” – rekao je Ivica Plantosar organizator Internacional Borac Cup.

“Nakon Vinatlona još jedna velika manifestacija u općini Kneževi Vinogradi, osobno smatram da je riječ o jednom velikom događaju ne samo na ponos naše Općine nego cijele Osječko-baranjske županije.” –  rekao je Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi.

Osim djece, Općina Kneževi Vinogradi ovog će vikenda ugostiti i brojne goste iz sportskog i društvenog života Hrvatske i susjednih zemalja, čime ovaj događaj postaje i snažan turistički motiv za dolazak na destinaciju.