Na koronavirus novopozitivno 188 osoba, preminulo sedam

0

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 449 uzoraka od kojih je 188 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 43 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (62), slijede područja gradova/općina Našice (23), Đakovo (20), Beli Manastir (15), Donji Miholjac (11), Valpovo (10), Čepin (7), Belišće i Erdut (po 5), Darda, Đurđenovac, Podgorač, Satnica Đakovačka i Semeljci (po 3), Antunovac, Bilje i Draž (po 2) te Bizovac, Donja Motičina, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac, Punitovci i Viljevo (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 229 osoba oboljelih od COVID-19, i to 166 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 48 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 63 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek preminulo je sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 52 do 93 godine, a uz COVID-19 imali su i druga oboljenja.

Policija je provjeravala 32 osobe kojima je određena mjera samoizolacije. U 30 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, a postupajući po dvije dojave građana iz Darde u oba slučaja utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici obavili su i 165 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Zbog nekorištenja zaštitne maske jednoj osobi u Belom Manastiru je uručen prekršajni nalog, a u Našicama je jedna osoba dobila upozorenje.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 96 nadzora provođenja epidemioloških mjera; i to 60 u javnom prijevozu, 18 u trgovačkim centrima, 8 u prodavaonicama i trgovinama, 5 u ugostiteljskim objektima, te po jedan u pekarnici, benzinskoj postaji, hotelu, mesnici i optičarskoj radnji. U četiri nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izdali naloge za njihovo otklanjanje.