Na izbore izlazi i Tomislav Karamarko: “Sve što radim, radim za domovinu Hrvatsku”

0

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izlazi na parlamentarne izbore, doznaju 24 sata, no još ne želi reći za što.

Bivši hrvatski ministar unutarnjih poslova na Facebooku je u četvrtak promijenio profilnu fotografiju, ali i postavio novu naslovnu sliku na kojoj je slogan: “Sve što radim, radim za domovinu Hrvatsku”.

Da se sprema za izbore pokazuje i podatak da je na stranici i web adresa karamarko.com, no stranica je trenutno neaktivna.

Početkom rujna Nacional je izvijestio kako Karamarko sa svojom nezavisnom listom koju planira nazvati Domoljubni savez “planira udar” na premijera Andreja Plenkovića.

S novom nezavisnom listom aludirao bi na Domoljubnu koaliciju, koju je svojedobno uoči parlamentarnih izbora 2015. kao tadašnji šef HDZ-a formirao s nizom malih tvrdo desno orijentiranih političkih stranaka slabašnog dosega na političkoj sceni. Sastav spomenutog Domoljubnog saveza činila bi većina tih stranaka, ili ono što je od njih ostalo, potpomognuta s još nekoliko pojedinaca desnih političkih svjetonazora. “Karamarko ih planira kontaktirati, sve povezati te pokušati napraviti pojačani sinergijski utjecaj na političkoj sceni”, rekao je za Nacional izvor blizak Karamarku.