Na dječjem igralištu na Olajnici postavljen novi zip line

0
Foto: Grad Vukovar

Na dječjem igralištu u vukovarskoj gradskoj četvrti Olajnica postavljena je žičara ili tzv. zip line duljine 27,5 metara namijenjenoj djeci starijoj od 4 godine. Prema riječima gradonačelnika Vukovara Ivana Penave žičaa je postavljena na inicijativu roditelja i djece i to prema uzoru na moderno igralište koje je izgrađeno na Trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju.

„Novi zip line je po svemu sudeći odmah postao velika atrakcija djeci koja posjećuju ovo igralište. Uskoro će ovakvo igralo dobiti i dječje igralište na Vijencu Ruđera Boškovića, a moderno igralište, s trajnim, otpornim i kvalitetnim igralima uskoro će biti postavljeno i na Mitnici. Cilj nam je u Vukovaru svim dobnim skupinama osigurati sadržaje koji će ih interesirati te tako Vukovarcima osigurati što kvalitetniji život“, rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček kazao je kako je se Grad Vukovar pobrinuo da svako dijete u radijusu od 300-500 metara ima jedno dostupno dječje igralište.

„Svake godine nastojimo modernizirati sprave te stare i dotrajale zamijeniti novima. Na godišnjoj razini za modernizaciju dječjih igrališta iz Proračuna izdvajamo oko 350.000 kuna, a tijekom prošlog mjeseca smo na 19 igrališta stara i dotrajala igrala zamijenili novima“, rekao je Pavliček.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi nešto manje od 100.000 kuna, proizvođač je tvrtka ZZ concept d.o.o. iz Zagreba, a građevinske radove izvela je vukovarska tvrtka Komunalac d.o.o.