Na 22. izdanje Pannonian Challengea vraća se publika

0
Foto: Samir Kurtagić

Adrenalinsko uzbuđenje, probijanje vlastitih granica, dobra zabava, sinergija sporta i kulture, sve je to Pannonian Challenge koji će od 11. do 15. kolovoza održati u Osijeku po 22. put. No, festival ekstremnog sporta i urbane kulture koji je postao jedan od najvažnijih sportskih događanja ne samo u zemlji nego i u cijeloj regiji, ne bi bio to što jest da nema publiku na čijim krilima raste iz godine u godine. Upravo je žamor publike i njihov navijački duh najviše nedostajao 2020. kad zbog epidemioloških mjera nije bilo moguće okupljanje većeg broja ljudi.

U 2021. godini publika se vraća na Pannonian Challenge čime se nastavlja tradicija koja traje još od 1999. kad je održan prvi festival ekstremnog sporta koji se tijekom godina razvijao i stasao u projekt koji ima zavidnu svjetsku razinu, a s kojim je paralelno rasla i stasala publika te tako postajala njegov neizostavan i prepoznatljiv dio. S obzirom na to da su epidemiološke mjere i dalje na snazi,  ide se u smjeru da će posjetitelji moći biti prisutni samo ako posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu koju mogu dobiti osobe koje su cijepljenje protiv bolesti COVID 19 cjepivom koje je odobreno od strane Europske komisije, zatim osobe koje imaju negativan PCR test ili brzi antigenski test te osobe koje su preboljele bolest COVID 19 i to 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Valjanost EU digitalne COVID potvrde provjerit će se skeniranjem QR koda putem aplikacije CovidGO na svim ulazima na događaj.

Dugoiščekivano 22. izdanje Pannonian Challengea održat će se na Skate parku koji je rezerviran za sportski dio natjecanja gdje će sportaši u disciplinama Inline, Scooter, Skate i BMX pokazivati svoje majstorije pred sudcima i publikom, dok će se glazbeni dio festivala uz nastupe DJ-eva održati u dvorištu Stare Pekare. Cijelo događanja počinje u srijedu, 11. kolovoza otvaranjem izložbe Samira Kurtagića.

U četvrtak, 12. kolovoza, na rasporedu su natjecanja u Inline i Scooter disciplinama, petak, 13. kolovoza, rezerviran je za natjecanje u skate disciplini dok točku na i stavlja najatraktivnija disciplina – BMX u kojoj će gledatelji moći uživati u subotu, 14. kolovoza.  Da je Pannonian challenge iznjedrio  ponajbolje stručnjake u svijetu BMX-a svjedoči i činjenica da je upravo tim osječkih zaljubljenika u adrenalin sudjelovao u stvaranju skate parka u Tokiju gdje će se održati Olimpijske igre na kojima će se prvi puta održati natjecanje u  BMX Freestyle disciplini.

Svoj dolazak na ovogodišnji Pannonian Challenge potvrdili su i neka strana imena, koja su dobro poznata u BMX svijetu – Jack Clark prošlogodišnji BMX pobjednik, Kirean Reilly, Alessandro Barrbero, najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš i BMX legenda Senad Grošić, dok organizatori najavljuju dolazak nekih natjecatelja koji će po prvi put svoje umijeće prezentirati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon muških predstavnika u subotu, svoje umijeće u BMX disciplini pokazat će i žene. Završnica festivala predviđena je za nedjelju kad će se održati open session u Inline, Scooter, Skate i BMX disciplinama.

Završne pripreme za nadolazeći Pannonian Challenge su u punom jeku, a organizatori kao i sami sportaši najviše se raduju činjenici da će nakon prošlogodišnje iznimno čudne i nepredvidive godine, publika na ovogodišnjem natjecanju opet biti jedan od najvažnijih segmenata cijelog festivala. Pannonian Challenge i ove će godine pokazati da su njegovi temelji prijateljstvo, zajedništvo, timski duh, ljubav prema sportu i zajedništvo, a na krilima tih vrijednosti uživat će svi posjetitelji koji od 11. do 15. kolovoza dođu u Osijek, na lijevu stranu Drave.