Muškarac uhićen nakon što je pucao na susjedova psa, a pogodio slučajnu prolaznicu u glavu

0
foto: MUP/Ilustracija

Policijski službenici PP Slunj 20. studenog postupajući po zaprimljenoj dojavi o ranjavanju iz zračne puške na području Slunja uhitili su 63-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te su nad muškarcem započeli provođenje kriminalističkog istraživanja od kojeg su odmah oduzeli zračnu pušku iz koje je pucao, izvijestila je u srijedu PU karlovačka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 20. studenog iz neprijavljene zračne puške iz svog dvorišta u namjeri zastrašivanja susjedovog psa ispalio dijabolu koja je slučajno pogodila u bradu 58-godišnju ženu u blizini i lakše ju ozlijedila.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene su i pretrage doma i drugih prostorija koje osumnjičeni muškarac koristi kao i pretraga automobila u vlasništvu osumnjičenog, a kojom prilikom je pronađena jedna prepravljena vojnička puška, jedna zračna puška i jedna poluautomatska puška.

Protiv osumnjičenog muškarca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te optužni prijedlog nadležnom sudu sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog posjedovanja neprijavljenih zračnih pušaka, navodi policija.

U odnosu na ostale puške pronađene prilikom pretraga slijedi daljnje kriminalističko istraživanje odnosno vještačenje istih te će po okončanju navedenog nadležnom tijelu biti proslijeđeno odgovarajuće pismeno protiv osumnjičenog muškarca, zaključuju u priopćenju.