Muškarac izazvao požar u nenastanjenoj kući u Višnjevcu, materijalna šteta 5.000 eura

0
foto: MB Press/Ilustracija

Muškarac (47) iz Osijeka je u ponedjeljak, 4. ožujka 2024. godine izazvao požar u nenastanjenoj kući u Višnjevcu te je nastala materijalna šteta od 5.000 eura, izvijestila je danas PU osječko-baranjska.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnjak počinio dva kaznena djela „Teška krađa” i ”Oštećenje tuđe stvari“, stoji u policijskom izvješću PU osječko-baranjske.
 
Naime, sumnja se da je 47-godišnjak iz Osijeka jučer između 00:23 i 01:55 sati izazvao požar u nenastanjenoj kući u vlasništvu 50-godišnjaka iz Višnjevca, navodi policija.

Očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja, obavila je očevid na mjestu događaja kojom prilikom utvrđeno je da je 47-godišnjak provalio ulazna vrata nenastanjene kuće, gdje je prinošenjem otvorenog plamena (svijećom) izazvao požar, kojom prilikom se proširio na gorive predmete i dijelove kuće. Nastala materijalna šteta se cijeni na 5.000 eura. Požar su ugasi pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.
 
Ujedno je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u lipnju prošle godine provalio u garažu koja vodi u podrumske prostorije kuće u Osijeku iz koje je ukrao motokultivator, bakreni kazan, kosilicu i građevinska kolica, čime je vlasniku počinio štetu od oko 2.000 eura, dodaje policija u priopćenju.
 
Protiv osumnjičenog slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zaključuje policija.