Mreža X vraća plave oznake besplatno, iako je ranije tražila pretplatu

0


Mreža X, koja je nekoć bila poznata kao Twitter, iznenadila je korisnike ovog tjedna kada su se plave verifikacijske oznake ponovno počele pojavljivati na njihovim profilima, a neki su ih dobili čak i bez plaćanja mjesečne pretplate za premium uslugu.

Ova promjena dolazi nakon što je prošle godine tvrtka uvela politiku da će plave kvačice biti dostupne samo korisnicima koji plaćaju mjesečnu pretplatu u iznosu od osam dolara (7,3 eura). Ta odluka izazvala je dosta rasprave, posebno jer su mnogi poznati računi, uključujući i one slavne i političke, izgubili svoje verifikacijske oznake.

No, sada, čini se da je tvrtka X ponovno promijenila svoj pristup. Korisnici su izvijestili da su primijetili povratak plavih oznaka na svoje profile ili čak njihovo prvo pojavljivanje, iako nisu platili premium uslugu. Ova neočekivana promjena dovela je do mnogih pitanja među korisnicima.

Elon Musk, koji je kupio tvrtku Twitter i promijenio joj ime u X, nedavno je najavio da će svi računi na platformi s više od 2500 verificiranih pratitelja dobiti premium značajke, uključujući ticker, besplatno. Računi s više od 5000 pratitelja čak će dobiti i Premium+ uslugu, također besplatno.

Međutim, nije bilo jasno objašnjenje ove nove politike. Korisnici su ostali zbunjeni zbog nedostatka detalja o tome zašto su plave oznake ponovno dostupne besplatno, te je mnogima ostalo nejasno da li je ova promjena trajna ili privremena.

Očekuje se da će tvrtka X uskoro objaviti službeno priopćenje kako bi pojasnila ovu situaciju i pružila jasnije informacije korisnicima. U međuvremenu, mnogi su korisnici oduševljeni povratkom plavih oznaka, dok drugi ostaju oprezni i čekaju više informacija o novoj politici verifikacije na ovoj popularnoj društvenoj mreži.