Ministarstvo kulture: Penava bježi od odgovornosti za realizaciju Hotela Dunav

0
foto: Ivan Matić (Press032.com)

Iz Ministarstva kulture i medija priopćili su kao ne stoje navodi vukovarskog gradonačelnika i kandidat za novi gradonačelnički mandat Ivana Penave da to ministarstvo opstruira realizaciju planova koje gradske vlasti Vukovara imaju s hotelom Dunav.

Ivan Penava je u subotu predstavljajući predizborni program kazao da su za nerealizaciju planova za hotel Dunav jedini krivci ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i premijer Andrej Plenković.

Iz Ministarstva kulture navode da je temeljem postojeće konzervatorske podloge jasno utvrđeno da je prihvatljiva obnova i izgradnja hotela koji, uz konzervatorske uvjete, može zadovoljiti sve zadane kriterije, uvjete i potrebe investitora uključujući povećanje površine i u tlocrtu i u odnosu na sadašnji broj katova. Međutim, kako dodaju, investitor je putem Grada Vukovara inzistirao na građevini tipa neboder te je od početne visine projekta od 125 metara tražio sve višu katnost da bi na kraju završio s predloženom ekstremnom visinom od 200 metara.

 “Izgradnja tako iznimno visoke građevine u neposrednoj blizini najuže povijesne jezgre Vukovara stručno je neprihvatljiva, a davanje suglasnosti na projekt bilo bi protuzakonito jer takva građevina nije predviđena važećim prostornim planom”, ističu iz Ministarstva iz kojeg navode kako ministarstvo ne izrađuje niti odobrava prostorne planove već je to u nadležnosti upravo Grada Vukovara kojem je Ivan Penava na čelu.