Ministar Banožić položio vijence u Vukovaru i Bogdanovcima

0
Foto: HV/ I. Oršolić

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u subotu, 31. listopada 2020. godine u obilježavanju Dana Svih svetih i Dušnog dana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te kod spomen obilježja na Ovčari i spomenika žrtvama Bogdanovaca u Bogdanovcima.

Uz ministra Banožića, polaganju vijenaca nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predstavnici Ministarstva unutranjih poslova i Hrvatske vojske, Vukovarsko-srijemske županije te posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković.

Tom prigodom, ministar obrane Mario Banožić rekao je kako s ponosom i dostojanstvom u gradu pijeteta – Gradu Vukovaru iskazuje poštovanje i odaje počast prema žrtvi hrvatskih branitelja i svima onima koji su dali svoj život za slobodnu demokratsku Hrvatsku, kao i prema žrtvi grada Vukovara, simbola Domovinskog rata.

“Vukovar je za Hrvatsku značio sve, a danas je simbol junaštva i otpora u Domovinskom ratu. Izražavamo duboko poštovanje prema žrtvama Vukovara, ali i žrtvama Bogdanovaca koje su dale neizmjeran doprinos u stvaranju mira i slobode u Hrvatskoj. U mislima smo s obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Još jednom neizmjerna im hvala za sve što su učinili”, poručio je ministar.

Također, ministri Banožić i Medved obišli su vukovarski Vodotoranj, jedan od najprepoznatljivih simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu koji je otvoren nakon troipolgodišnje obnove.