Marijan Pavliček osudio napad na 14-godišnjaka u Vukovaru založivši se za zajedničke razrede u vukovarskim osnovnim i srednjim školama

0
Foto: Ivan Matić/PRESS032

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke, saborski zastupnik Marijan Pavliček osudio je danas fizički napad na 14-godišnjaka u Vukovaru, kojega je u utorak u Vukovaru napao 30-godišnji, navodno, pripadnik beogradske navijačke skupine “Grobari”, zato što je dječak na licu imao masku s hrvatskim nacionalnim oznakama.

Do napada je došlo u jednoj vukovarskoj pekarnici, a kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 30-godišnjak maloljetnog dječaka fizički napao i lakše ga ozlijedio “izazvan obilježjem na zaštitnoj maski koju je nosio na licu”. Osumnjičenom je određen jednomjesečni istražni zatvor.

“Ovo je čisti primjer nasilja iz mržnje na nacionalnoj osnovi i pokazuje na koju smo razinu došli kao društvo”, ocijenio je Pavliček koji smatra da je osnovni uzrok ovog, posljednjeg međunacionalnog incidenta u Vukovaru, odvojenost vukovarske djece u školama’.

Najavio je da će kao saborski zastupnik pokrenuti inicijativu u Hrvatskom saboru za promjenu državnog pedagoškog standarda osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bi vukovarska djeca sjela u zajedničke razrede i nastavu pohađala po modelu C.

.”Mislim da je to jedini ispravni smjer u kojem grad Vukovar treba ići”, istaknuo je Pavliček rekavši kako već sada može reći kako će se tom prijedlogu usprotiviti SDSS.