Marić popustio pritiscima: ‘Dio ljetovanja proveo sam na jahti svog prijatelja Blaža Pavičića’

0

Zdravko Marić snimljen je kako na ljetovanju dane provodi na jednoj jahti i nekoliko dana je odbijao reći čija je. U međuvremenu se oglasilo i Povjerenstvo za sukob interesa

Podsjetimo, Zdravko Marić danas je održao press-konferenciju na kojoj nije želio otkriti prijatelja koji ga je ugostio ovog ljeta na jahti. 

Iako je Marić na danas održanoj press konferenciji rekao da će “razmisliti” o tome hoće li Povjerenstvu za sukob interesa otkriti na čijoj jahti je proveo dio svog odmora, samo par sati nakon toga obavijestio je Povjerenstvo da je jahta na kojoj je proveo dio godišnjeg odmora, zbog čega su ga u javnosti sumnjičili za sukob interesa, u vlasništvu obitelji njegova prijatelja Blaža Pavičića.

Blaž Pavičić je jedan od investitora u novi shopping centar koji bi se uskoro trebao otvoriti u zagrebačkom naselju Špansko.

Sam Pavičić je dao kratku izjavu za Jutarnji list.

“Kao što je Zdravko već rekao, mi smo dugogodišnji prijatelji koji se druže ne samo ljeti nego i tijekom godine i on je s obitelji došao na jahtu u vlasništvu moje obitelji. Tu nema nikakve fame, naše tvrtke nikada nisu radile s HBOR-om, nemamo nikakvih poreznih dugova ni obročnih otplata prema državi po bilo kojoj osnovi”, rekao je Pavičić.