MANNA pekarska industrija ponovo u finalu za proizvođača godine

0

MANNA pekarska industrija iz Donjeg Miholjca koja se bavi s proizvodnjom zaleđenih pekarskih proizvoda te distribucijom za mnoge velike trgovačke lance u Hrvatskoj finalist je ovogodišnje Zlatne košarice u kategoriji za najboljeg proizvođača godine. Tvrtka MANNA u finalu ima za konkurenciju Mesnicu Vajda koja je dio Pivac grupe s 15 000 zaposlenih te tvrtku Pekar Vinkovci s 5 000 zaposlenih, dok MANNA zapošljava 30 osoba.

Proglašenje pobjednika održano je jučer putem zagrebačke lokalne televizije Mreža TV i putem društvene mreže Facebook na služenoj stranici Zlatne košarice. Ove godine pobjedu je odnijela tvrtka Vajda. Svečanost proglašenja pobjednika natječaja Zlatna košarica održana je uz potporu Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore.

,,Stojeći tako uz velike tvrtke u finalu za proizvođača godine, MANNA pekarska industrija pokazala je svoju veličinu i dosadašnje postignuće. Titulu najboljeg proizvođača godine odnijela je tvrtka Vajda, ali biti u finalu drugu godinu za redom ovakve prestižne i važne nagrade i natjecati se s najvećim imenima koje broje po nekoliko tisuća zaposlenih iznimna je čast i ponos. Ponosni smo na svoj rad i postignute rezultate hrabro i ustrajno idemo dalje u svom radu koji je već odavno zlatan.” – komentirao je direktor Josip Knežević.

Nagradu Zlatna košarica dodjeljuje Ja TRGOVAC  magazin za maloprodaju i FMCG industriju. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija petu godinu za redom. Ovo je drugo finale u istoj kategoriji za tvrtku MANNA. Naime prošle godine u konkurenciji bile su Podravka i Zvijezda kao hrvatski giganti te je pobjedu odnijela Podravka. Nagrada Zlatna košarica priznanje je koje slavi osobita ostvarenja tvrtki svake godine te ukazuje na primjere poslovanja i tržišnog uspjeha predstavnika industrije. Kriteriji po kojima se dodjeljuje nagrada su: udio na tržištu, brzina rasta, interes kupaca za proizvodom, dizajn i kvaliteta, prepoznatljivost na tržištu te veličina i volumen tržišta.

,,Ovo finale nam znači puno jer nas drugačije gledaju na tržištu, osim toga daje nam poticaj da budemo još bolji u svom segmentu poslovanja. Svako finale daje nam bolju poziciju na tržištu kod pregovaranja s potencijalnim partnerima.” – komentirao je direktor Josip Knežević.

Pekarska industrijama MANNA proizvodi razne smrznute pekarske proizvode koji su odmah spremni za pečenje te konzumaciju. Svoje proizvode plasira u preko 1 500 poslovnica najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Dostupni su i u specijaliziranim trgovinama otvorenim od strane same tvrtke u Osijeku, Slavonskom Brodu, Požegi, Đakovu i Belom Manastiru.