Malenica: Uhićenja u Zagrebu pokazuju da nema nedodirljivih

0
foto: N1/screenshot

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica gostovao je u N1 studiju uživo. Komentirao je veliku akciju policije i USKOK-a u Zagrebu, u kojoj su uhićene brojne poznate osobe, između ostalih glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

U srijedu ujutro privedeni su i suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića – Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, bivša šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”. Uhićena je i bivša suradnica pokojnog Milana Bandića Ana Stavljenić-Rukavina (81), koja je obnašala dužnost potpredsjednice zagrebačke Gradske skupštine i predsjednice Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

“Imam samo saznanja iz medija koji su nam dostupni, to je samo pokazatelj da nadležna tijela rade svoj posao, da su izvidi i druge radnje urodile određenim plodom i da je pokrenut određeni postupak, daljnje informacije ćemo doznati od USKOK-a i policije koji će pojasniti postupak”, rekao je Malenica.

Svako kazneno djelo, pa i ovo, dodao je ministar, pokazatelj je da smo se jasno opredijelili za borbu protiv korupcije. “Pokazuje da je korupcija neprihvatljiva, da nema nedodirljivih i da treba prepustiti nadležnim tijelima da obave posao”, ustvrdio je Malenica.

Upitan što očekuje od presude Franku Simatoviću i Jovici Stanišiću, Malenica je kazao da očekuje da će pravda biti zadovoljena.

“Prva presuda je bila oslobađajuća, a sad mogu bez prejudiciranja presude reći da očekujemo da pravda kroz novu presudu bude zadovoljena. Kao čovjek očekujem da će pravda biti zadovoljena za sva kaznena djela i zločine počinjene na području Republike Hrvatske i BiH”, naglasio je Malenica.