Malčerom aktivirao bombe

0

Jučer oko 10,10 sati, između Koritne i Šodolovca, u kanalu Veliki Medveš, došlo je do eksplozije.

Radnik tvrtke je prilikom košnje kanala malčerom aktivirao dvije bombe. Ozlijeđenih nije bilo, dok je eksplozijom oštećen malčer i blatobran traktora.

Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici očevidne ekipe Policijske postaje Đakovo u suradnji sa policijskim službenikom za protueksplozijsku zaštitu.

Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 5 000 kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem koji je neodgovorno odbacio bombe i doveo u opasnost ljude i imovinu.

Kako ne bi došlo do ovakvih događaja, policija podsjeća građane da Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivaju se građani, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslat stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.