Majka pretučenog mladića u Vukovaru: ‘Neki od napadača sudjelovali su u tučnjavi u Grčkoj’

0
foto: MUP

‘Nemamo mi ništa protiv navijača, ali treba razgraničiti tko su navijači, a tko huligani’, kažu roditelji pretučenih dječaka koji su saslušani u policiji i najavili su zajedničku tužbu protiv svih napadača

U središtu Vukovara sinoć nakon 22 sata došlo je do tučnjave u kojoj su brutalno pretučeni maloljetnici.

Prema neslužbenim informacijama napadači su pripadnici navijačke skupine, no iz policije nema službene potvrde dok ne završi istraga.

Roditelji jednog ozlijeđenog dječaka kažu da su to poznati vukovarski huligani kojima je cilj praviti nerede i probleme

“Našu su djecu od 15 i 16 godina cipelarili mladići i muškarci koji su između 20 i 32 godine starosti! Naša djeca nisu nikakva navijačka skupina nego djeca koja idu zajedno u školu, stalno se druže, ponekad odu prošetati do grada, odu na palačinke. Nemaju nikakve veze s nogometom niti itko od njih ide na utakmice i nisu imali nikakve navijačke rekvizite”, kaže jedna od majki ozlijeđenog 15-godišnjaka, pišu 24 sata.

Ogorčena majka kaže kako je njegovog sina i njegove prijatelje, ničim izazvana, napala skupina od desetak mladića koja je hodala gradom ispred njih.

“Oni sada govore kako su čuli da netko od djece govori ekavicom i da su zbog toga mislili da se radi o ‘delijama’. Okrenuli su se prema njima i krenuli ih udarati šakama i cipelariti one koji su pali na tlo. Dio djece je uspio pobjeći, moj sin i još petorica njegovih prijatelja nisu. Dohvatili su ih mlatiti, čak i vikali ‘vadi noževe’. Jednog su pokušali baciti u Vuku. Tri dječaka sada leže u bolnici sa frakturama lubanje, razbijenih lica i zuba. Moj se sin onesvijestio od udarca u zube i pao na tlo. Cipelarili su ga. Tko zna koliko bi to trajalo da se nije pojavila patrola policije koja je slučajno obilazila taj dio grada. Napadači su se razbježali kada su ih vidjeli”, dodaje majka.

I neka druga napadnuta djeca su unuci branitelja Vukovara.

“Da situacija bude degutantnija, iz obližnjeg su kafića, kada su vidjeli tučnjavu, došli i neki muškarci koji su se pridružili batinanju, a da uopće nisu znali koga se i zašto tuče! Mi smo kao roditelji te djece zgroženi što naša djeca ne smiju u svom gradu bezbrižno hodati nego strahovati od pojedinaca za koje se zna da su huligani, koji su rak-rana našeg društva već duže vrijeme jer su od ranije poznati policiji po istim radnjama. Čak štoviše, neki od tih napadača su sudjelovali i u onoj tučnjavi u Grčkoj! Naši su se novci sakupljali da se te huligane izvuče iz zatvora i vrati u Hrvatsku. A tamo očigledno nisu ništa naučili jer njima je očigledno uvijek samo cilj nekoga pretući. Nemamo mi ništa protiv navijača, ali treba razgraničiti tko su navijači, a tko huligani”, kažu roditelji pretučenih dječaka koji su saslušani u policiji i najavili su zajedničku tužbu protiv svih napadača.