Lukić mijenja Anušića i nastavlja rad njegovim smjerom

0

Osječko-baranjski dožupan Mato Lukić, koji će na dužnosti župana zamijeniti Ivana Anušića, izjavio je da će nastaviti raditi u smjeru koji je započeo župan Anušić.

Lukić će preuzeti dužnost osječko-baranjskog župana u preostalom dijelu mandata, započetog 2021. godine, nakon što Hrvatski sabor potvrdi imenovanje Anušića za ministra obrane.

Rekao je kako zakon nalaže da u takvim situacijama, nakon dvije godine mandata, dužnost župana preuzima on kao prvi zamjenik.

– Mogu reći da ćemo nastaviti raditi u smjeru koji je započeo župan Ivan Anušić i njegov tim. Radit ćemo na dovršetku započetih projekata te početi planirati nove, i što se tiče Županije stvari će funkcionirati zaista kako treba, izjavio je Lukić.

Smatra da je prijedlog premijera Andreja Plenkovića da se Anušića imenuje novim ministrom obrane logičan slijed i potvrda odličnog Anušićevog rada kroz jedan i pol mandat, koliko je bio osječko-baranjski župan.

Ocijenio je da će Anušić obavljati dužnost ministra vrlo ozbiljno, kao što je obavljao dužnost župana.

– Siguran sam da će dati svoj obol u ovom jako važnom Ministarstvu, da bi stvari funkcionirale kako treba, rekao je Lukić.

Premijer Andrej Plenković objavio je da će osječko-baranjski župan Ivan Anušić naslijediti Marija Banožića, smijenjenog nakon što je skrivio prometnu nesreću s poginulom osobom.