Landranje baranjskom Planinom 

0

Nakon dugih 10 mjeseci vraća nam se landranje baranjskom Planinom. Trinaesta rekreativno-edukativna šetnja prirodnom i kulturnom baštinom koje su stoljećima stvarali baranjski Planinci (vinogradari) posvećena je buđenju proljeća koje je istina već u veljači pokucalo na vrata.

Ruta je poznata, po Draž i Gajić Planini a kao i do sada lunjati će se baranjskim surducima i gatorima uz neizostavnu edukativnu priču o praporu i povijesti baranjskog vinogradarstva.

Start je 23.3.2024. u Dražu u 10:00 sati, a landrat će se 12-15 km ovisno o raspoloženju grupe. Kotizacija iznosi 20 eura te uključuje ručak s uključenim pićem i usluge organizacije i turističkog vodiča.

Pješice otkrijte jedan od najplodnijih dijelova Hrvatske, doživite Planinu sa samo 200 metara, prošećite beskrajnim poljima i zelenim vinogradima, stopite se sa šarenilom plodne baranjske zemlje! I ovo landranje posvećeno je uživanju u praporu i održava se u čast dvaju velikih zaljubljenika u Baranju – Andrije Bognara Bandija, geomorfologa koji je pola svoga života posvetio baranjskim lesnim zaravnima i Mirka Hunjadija, autora najljepšeg baranjskog putopisa.

Facebook stranica s ostalim detaljima.

Prijave.