Kroz naselje proletio sa 109 km/h, drugi vozač izvan naselja sa 200 km/h

U vremenu od 16. do 22. siječnja, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih, dvije s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene dvije osobe, jedna teže a jedna lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 417 prometnih prekršaja, od čega: 186 prekršaja nepropisnih brzina, 70 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 109 km/h, a izmjerena je u četvrtak, 18. siječnja, oko 22,30 sati u Velikoj Kopanici, počinitelj prekršaja je 53-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 200 km/h, a izmjerena je u utorak, 19. siječnja, oko 21,30 sati na dionici autoceste A-3 kod 230 kilometra, počinitelj prekršaja je 30-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,46 promila, a očitana je u srijedu, 18. siječnja oko 12,30 sati, u Novoj Gradiški, u organizmu 66-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.