Kremacijska peć na osječkom groblju u kvaru od početka godine

0

Zbog tehničkog kvara krematorij na Centralnom groblju nije u fnkciji od početka ove godine. Uočeni su nedostaci na vanjskoj limenoj oblozi dimnjaka kremacijske peći, nakon čega su odmah kontaktirani ovlašteni serviseri i tvrtka Dimnjak, ovlašteni koncesionar za pregled dimnjaka. – Piše Radio Osijek.

Proizvođač iz Italije javio je kako su dijelovi naručeni što znači da stiže novi dimnjak za kremacijsku peć u Osijeku, za krematorij na Centralnom groblju. 

Direktor Ukopa, Vedran Novokmet rekao je kako je kremacijska peć pripremljena za ugradnju novog dimnjaka, što znači, čim dijelovi i serviseri dođu, ponovno će u kratkom roku biti uspostavljen proces kremiranja u Osijeku. Do tada, oko 10 kremacija je ugovoreno u međuvremenu, a sve se obavljaju u Zagrebu na trošak i u organizaciji Osječkog Ukopa. 

Ono što je važno, ističe Novokmet,  otklanjenje nedostataka bit će na trošak izvođača radova i tvrtke s kojom su iz Hrvatske bili u zajednici ponuditelja, budući da je 5 godina jamstveni rok za krematorij uveden u upotrebu 2021. godine.

Na kraju, Novokmet je rekao kako se u ovim trenucima radi i na utvrđivanju uzroka propusnosti dimnjaka, na usuglašavanju oko načina sanacije, sve radi dugotrajne i sigurne funkcionalnosti i dodaje kako je peć bila redovito servisirana te po njenom kvaru nije bilo nikakve štete za okoliš. 

Kada se sazna točan datum puštanja kremacijske peći u rad svi će mediji i građani biti obaviješteni, zaključio je direktor Ukopa.