Kosovski premijer s Plenkovićem obišao putnike ozlijeđene u strašnoj nesreći: “Ovo je težak dan za naš narod”

0
foto:VLADA RH

Kosovski premijer Albin Kurti stigao je oko 20 sati u Slavonski Brod, gdje je s premijerom Andrejem Plenkovićem otišao posjetiti putnike ozlijeđene u strašnoj nesreći kosovskog autobusa. – Javlja Dnevnik.hr

Potom su dali izjave za medije. 

Albanski premijer izrazio je sućut obiteljima stradalih, a ozlijeđenima poželio brzo ozdravljenje.

“Ovo je težak dan za naš narod”, rekao je premijer Kurti i zahvalio premijeru Plenkoviću na pomoći. Kazao je kako je posjetio sve putnike smještene u slavonskobrodskoj bolnici pa i one na intenzivnoj njezi. 

“Tu sam sa suradnicima, tu smo da budemo zajedno s našim sugrađanima koji su doživjeli tešku nesreću”, rekao je. 

Obratio se i premijer Plenković i zahvalio pilotima Hrvatske vojske koji su dovezli kosovskog premijera u Hrvatsku. Ponovno je zahvalio liječnicima, medicinskim sestrama i pripadnicima žurnih službi na brzoj reakciji. 

“Nadam se da će maksimalni napori hrvatskih liječnika omogućiti da se ozlijeđeni brzo oporave. Mi ćemo pomoći koliko god treba”, rekao je premijer Plenković i kazao kako kosovski premijer želi obići i putnike iz autobusa koji nisu ozlijeđeni. 

“Ja sam im poželio sve najbolje, da se odmore i naspavaju i da su u dobrim i sigurnim rukama hrvatskih liječnika i psihologa”, dodao je kosovski premijer te rekao kako će na Kosovu u ponedjeljak biti proglašen dan žalosti.