Kopika s novom pješčanom plažom

0
foto:Radio Osijek

Na najpoznatijem osječkom kupalištu na Dravi, Kopakabani, počelo je nasipavanje pijeska koji će podignuti visinu plaže za 30-ak centimetara i time to kupalište učiniti još privlačnijim u ljetnim mjesecima.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković je rekao kako je uvjetno riječ o redovitim radovima koji omogućavaju plovnost rijeke Drave.

„Nama je svejedno hoćemo li isuti pijesak koji smo izvadili ovdje ili negdje drugdje, no kako je postojala želja da se dodatno uredi kupalište rado ćemo, uz sve zakonske propise i procedure popraviti plažu na kupalištu”, rekao je Đuroković.

„Kako je rekao generalni direktor, uvijek nastojimo uskladiti poslovanje Hrvatskih voda, sa svim zakonskim aktima, a kada god je to moguće i na korist građanki i građana Osijeka. Relativno je jednostavno, uz idejni projekt, dati gradu na korištenje prostor za kupanje. Što se tiče plaže sada je vodostaj visok, no kada padne za metar, dva, i kada završimo radove, za najviše 30 dana, vidjet će se učinci nasipavanja. Osječanke i Osječani trebali bi dobiti 20 do 30 metara dugu plažu”, rekao je direktor Hrvatskih voda u Osijeku, Željko Kovačević.

„Želja nam je bila i kad smo o tome pričali prije nekog vremena, kada sam vam skrenuo pozornost da bazeni ove godine neće raditi, da barem uredimo dravski dio kupališta naše Kopakabane. Radujemo da će se to riješiti do početka kupališne sezone”, rekao je član Nacionalnog vijeća za vode Hrvatskog sabora, Ivan Radić.