Koncert Zagrebačkih solista u Donjem Miholjcu

0

Dana 27. svibnja 2024. godine, u velikoj dvorani dvorca Mailath, s početkom u 20:00 sati, koncert će održati Zagrebački solisti, najugledniji hrvatski komorni ansambl, utemeljen 1953. godine, u sklopu Radio-televizije Zagreb (RTV-a Zagreb) koji glazbom slave 70. obljetnicu djelovanja.

Na programu će se izvesti skladbe Luke Sorkočevića, Amanda Ivančića, Borisa Papandopula, Frane Paraća, Lea Weinera. Koncert je dio Koncertnog ciklusa Hrvatske KONCI.HR i jedan od niza koncerata diljem Hrvatske u organizaciji Hrvatska udruge glazbenih organizatora (HUGO), ostvaren uz potporu Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Ovaj koncerti ciklus, kroz Jadranski i Panonski ciklus u 2024. donosi 14 koncerata koji će se održati u Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Donjem Miholjcu, Vinkovcima i Tikvešu (Kopački rit), zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija te lokalnim organizatorima, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, Kulturnom centru Osijek, Istarskom narodnom kazalištu u Puli i Koncertnom uredu Zadar.

Građani će imati priliku uživati u koncertnim izvedbama eminentnih hrvatskih glazbenika i to upravo u gradovima koji participiraju u programu.

Hrvatska udruga glazbenih organizatora (HUGO) ovim projektom ima namjeru osnažiti lokalne organizatore u organizaciji cijelo sezonskih strukturiranih koncertnih aktivnosti te potaknuti intenzivnu razmjenu i umrežavanje lokalnih ansambala i izvođača na nacionalnoj razni, a koji su i sami nerijetko organizatori glazbenih događanja u svojim sredinama.