Komunalac Požega: Spremni smo za zimske uvjete na prometnicama

0
foto: Grad Požega

Komunalac Požega izvijestio je svoje građane kako su spremni za zimske uvjete. Zimsku sezonu počinju s osam vozila, 110 tona soli i 25 djelatnika, a prometnice se čiste u 18 naselja.

Prilikom čišćenja snijega naglasak je, kao i svake godine, na one dijelove grada gdje su žurne službe i to čistimo prvo“, rekao je na smotri zimske službe Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o.

Smotra je obavljena u nazočnosti Jelene Vidović, privremene pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege i predstavnika PU požeško-slavonske.

Pod redovnim održavanjem ulica u zimskim uvjetima podrazumijeva se provođenje pripremnih radova prije nastupanja zimskih uvjeta, definiranje mjesta za parkiranje vozila koja obavljaju zimsku službu, smanjivanje klizavosti kolnika posipalima (sol i kameni agregat), čišćenje snijega s kolnika, autobusnih stajališta, prometne signalizacije i pješačkih prijelaza. mostova i dr., u slučaju velikih snježnih oborina stalno izvještavanje o stanju prohodnosti, uklanjanje vozila zatečenih na kolniku koja onemogućuju normalno čišćenje od snijega, nužna odvodnja većih količina oborinskih voda s kolnika i nogostupa uslijed oborina.

Redoslijed i prvenstvo izvođenja radova određuje se s obzirom na važnost ulica, lokaciju javnih službi (hitna pomoć, policijska uprava i postaja, vatrogasna služba, bolnica), te frekvenciju prometa prema određenim zonama prioriteta.

Planom rada zimske službe je obuhvaćeno čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine. Razdoblje djelovanja zimske službe može započeti i ranije, kao i završiti kasnije od navedenog roka, ako to zahtijevaju vremenski uvjeti.

Za upite vezane za rad zimske službe građani mogu nazvati na dežurni broj telefona 099/49 09 481.