Komadi betona padali s tribine na Opus Areni tijekom derbija

0
foto:NK Osijek

Osijek i Dinamo odigrali su 1:1 u derbiju 25. kola SuperSport HNL-a. Domaćini su na Opus Areni poveli u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a bod Modrima osigurao je Sandro Kulenović u sudačkoj nadoknadi.

Na Facebook stranici “Osijek moj grad” koja se bavi objavama vezanim za Osijek objavljen je video u kojem se vidi odron betona ispod jedne od tribina stadiona koji je padao ispred toaleta.

Policija je ogradila područje i još nisu poznate okolnosti događaja, odnosno koja je šteta na stadionu. Navodno se sve dogodilo ispod C2 sektora, gdje se nalazi i zahod za posjetitelje.

Video pogledajte ovdje.

Opus Arena

Stadion i trening kamp NK Osijeka Pampas, najmoderniji višenamjenski sportski kompleks u Hrvatskoj i puno šire, u koji je u protekle tri i pol godine izgradnje i opremanja uloženo 65 milijuna eura.

Stadion Pampas ima standard UEFA 4 kategorije te 13.005 natkrivenih sjedećih mjesta oko travnjaka dimenzija 105 x 68 metara. Ima najmoderniji hibridni travnjak, sačinjen od umjetnih vlakana i prirodne trave, istovjetan onima Reala u Madridu i PSG-a u Parizu.

Uz stadion, s prizemnom i još tri etaže, s velikim restoranom i pripadajućom kuhinjom, kompleks upotpunjava 13 dvokrevetnih soba za igrače s pripadajućim dnevnim boravkom i teretanom površine 350 četvornih metara, fan-shopom i drugim ugostiteljskim sadržajima.

Uz stadion je na više od 150 tisuća četvornih metara smješten trening kamp sa sedam terena s prirodnom i umjetnom travom za školu nogometa.