Detalji sudara dva teretna vlaka kod Križevaca, vagoni smrskani

0
foto: screenshot/prigorski.hr

Teška željeznička nesreća dogodila se jutros u Lemešu Križevačkom. Došlo je do sudara dvaju teretnih vlakova. Na terenu su policija i dva vozila hitne medicinske službe. Stigli su i vatrogasci.

Zatvoren je promet preko pružnog prijelaza u Lemešu Križevačkom. Ljudi na terenu su rekli kako je najvjerojatnije jedan teretni vlak ostao u kvaru, a onda se drugi zabio u njega – prenosi rtl.hr.

“Danas u 4.54 sati zaprimljena je dojava od Centra 112 da je kod Majurca došlo do sudara dva teretna vlaka.

Potvrđeni su navodi dojave te je za sada utvrđeno da su se oba kretala iz pravca Križevaca prema Koprivnici i za sada je ozlijeđen jedan strojovođa. Osigurava se mjesto događaja te je u tijeku daljnje postupanje”, javili su iz policije. 

Prigorski.hr objavio je video s mjesta nesreće. 

“Uzrok nesreće znat će se nakon policijskog očevida, po našim saznanjima sve je bilo tehnički ispravno”, kratko je komentirao Darko Barišić, član Uprave HŽ Infrastrukture koji je dodao da su obojica strojovođa dobro, da imaju lakše ozljede i da su u bolnici u Križevcima. Sve HŽ-ove službe su na terenu i utvrdit će kolika je šteta i u kakvom je stanju prugu. Teret je inače putovao iz Rijeke u Mađarsku.

Nakon očevida će se utvrditi uzrok nesreće, nakon čega će se pruga raščistiti i sanirati.

Zasad se, kazao je Barišić, očekuje da će se promet obustaviti na najmanje 48 sati, a putnički će se promet na toj pruzi odvijati autobusima. Dnevno tom dionicom prođe oko 26 putničkih vlakova i 40 teretnih, prenosi rtl.hr.