Još jedna prometna nesreća na državnoj cesti D2 koju je uzrokovao kamion, građani traže zaštitu nadležnih

0
foto:PRESS032/ČITATELJ

U utorak, oko 15 sati, u Šarengradu se dogodila još jedna prometna nesreća koju su uzrokovali teretni kamioni koji svakodnevno prometuju državnom cestom D2 od Iloka prema Vukovaru. Navodno kako je teretni kamion slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao vozač sa srpskim državljanstvom, prešao na drugu stranu kolnika i tom prilikom uništio reklamu vinarije Srijemska kapljica u vlasništvu Maria Kovčalije.

Prema njegovim riječima vozač kamiona se nakon što je uzrokovao prometnu nesreću nije zaustavio nego je nastavio dalje voziti sve do drugog kraja sela gdje ga je zaustavila prometna policija. Tamo se uputio i Kovčalija gdje je kasnije došlo i do sukoba kada ga je vozač udario u predjelu lica i slomio mu nos. Kovčalija je potom liječničku pomoć zatražio u vukovarskoj bolnici gdje su mu i potvrđene teške tjelesne ozljede. Kovčalija je najavio kako će zatražiti i nadoknadu štete ali i ukazao na veliki problem građana koji žive uz državnu cestu D2 gdje se svakodnevno kreće veliki broj teretnih kamiona.

Mještani Šarengrada, Mohova i Opatovca kažu kako tijekom 24 sata tom prometnicom prođe i 500 kamiona radi čega im se ugrožava sigurnost ali i onemogućuje normalan život. Radi se najčešće o kamionima koji koriste priliku da prometuju državnom cestom i na taj način da uštede troškove cestarine. Poseban problem je brzina kojom se kreću teretna vozila tom prometnicom koja je najčešće iznad propisane brzine. Policija je postavila i kamere za nadzor brzine koje očigledno da ne daju rezultata. I mještani Mohova ukazuju na problem prometovanja teretnih kamiona i činjenicu kako svako malo oko sela se dogodi prometna nesreća koju uzrokuju vozači kamiona.

Zbog svega toga građani ovih naselja zahtijevaju od nadležnih, posebno od Vukovarsko – srijemske županije i ministarstva prometa, da se što prije nešto napravi kako bi se ovaj problem sanirao i omogućio građanima normalan i siguran život