Još jedan slučaj pokušaja ulaska u Hrvatsku krivotvorenim nalazom, ovaj put na Tovarniku

0

Posljednjih nekoliko dana sve češći su slučajevi pokušaja ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim nagativnim nalazom PCR testa na SARS-CoV-2 koji je od 1. prosinca obavezan za ulazak u Hrvatsku. Takav slučaj dogodio se jučer na graničnom prijelazu Tovarnik. Naime 40-godišnjak iz Markušice pokušao je ući u Hrvatsku s krivotvorenim nalazom. Krivotvorenim nalazom pokušao je izbjeći obaveznu samoizolaciju ili plaćanje testiranja u Hrvatskoj.

Policijski službenici graničnog prijelaza Tovarnik utvrdili su krivotvorenost nalaza te su podnijeli kaznenu prijavu.

O događaju izvijestila je PU vukovarsko-srijemska čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

,,Jučer, 14. prosinca prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Tovarnik hrvatski državljanin predočio je policijskim službenicima krivotvoreni negativan nalaz PCR testa na COVID-19.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 10,15 sati, policijski službenici su provjerom vjerodostojnosti isprava utvrdili kako je 40-godišnjak iz  Markušice predočio krivotvoreni obrazac negativnog PCR testa na Sars-Cov2, čime je navedeni osumnjičenik zlouporabom testa namjeravao izbjeći obvezu i propisanu samoizolaciju, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH.

Osumnjičenik je kriminalistički istražen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave iz članka 278. stavka 1. i 3. KZ-a RH-e te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega podnijeta kaznena prijava redovnim putem.

Primjenjujući u smislu ove Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, 40-godišnjaku je određena mjera samoizolacije u predviđenom trajanju.” – izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Podsjećamo kako je mjera obaveze nalaza negativnog testa pri ulasku u Hrvatsku produžena do 15. siječnja 2021. godine.