Ivan Radić službeno je predstavljen kao kandidat HDZ-a za osječkog gradonačelnika

0

Predsjednik osječkog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Radić najavio je kako će se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za osječkog gradonačelnika, istaknuvši kako je vrijeme da Osijek dobije suvremenu i transparentnu gradsku upravu koja će promijeniti sliku grada.

Predstavljajući kandidaturu, Radić je na konferenciji za novinare rekao da grad treba “vodstvo koje ima viziju, i koje je otvoreno suvremenim politikama”. Ocijenio je kako je “Osijek godinama zanemaren grad”, jer “dok su drugi gradovi grabili naprijed, četvrti grad po veličini u Hrvatskoj je zaostajao, gubio svoj snagu, moć i utjecaj”. Nemamo spremne projekte, grizu nas komarci, muči nas ambrozija. Vrijeme je da prestanemo tražiti krivce za te probleme, preuzmemo odgovornost za to, jer želimo Osijek vratiti tamo gdje pripada – uz bok razvijenim srednjoeuropskim gradovima, poručio je Radić.

Govoreći o budućim projektima od značaja za grad najavio je kako se uskoro očekuje početak izgradnje Gospodarskog centra vrijednog 45 milijuna kuna, a do kraja mjeseca počinje izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće vrijednog preko 100 milijuna kuna. Ističe kako te projekte vodi Osječko-baranjska županija koja time pokazuje da se stvari u gradu mogu promijeniti. Ocijenio je kako i Osijeku treba gradska uprava, koja će raditi s istom energijom i željom jer se “sinergijskim angažmanom može promijeniti budućnost grada”.

Radić je konferenciju za novinare održao u zapuštenim prostorima osječke metaloprerađivačke tvrtke OLT podsjetivši kako je Županija pokrenula proces revitalizacije ovoga prostora te uputila zahtjev Vladi za dodjelom toga zemljišta Županiji, a ta će odluka uskoro biti donesena na jednoj od idućih sjednica Vlade. Ističe kako je riječ o šest hektara zemljišta u središtu grada koje ima veliki potencijal, na kojem vidi prostor za olimpijski bazen, sportski inkubator, kazališnu scenu, koncertnu dvoranu te brojne druge sadržaje, koji gradu nedostaju.Najavio je i kako će građanima uskoro predstaviti svoj program te ljude koji će ga provoditi ali da “prije svega želi vratiti vjeru da se u ovom gradu mogu činiti velike stvari”.

Osječko-baranjski župan i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić rekao je kako je HDZ prije četiri godine preuzimanjem vlasti u Županiji preokrenuo dugogodišnje negativne trendove, a sada to treba napraviti u gradu Osijeku, u suradnji sa Županijom i Vladom. Činjenica je da Osijek stagnira i da može biti bolji. Mora biti predvodnik gospodarskog, znanstvenog i kulturnog života istoka Hrvatske, ne samo formalno nego i sadržajno i to time što ćemo pokrenuti sve potencijale grada u pozitivnom smislu, poručio je Anušić.