Ispitani svi uhićeni, očekuje se još najmanje jedno uhićenje

0
FOTO: HRT

Četvero jučer uhićenih osoba koje se dovodi u vezu s premlaćivanjem skupine mladića u Vukovaru danas je ispitano pred Općinskim državnim odvjetništvom, a danas se očekuje i odluka o istražnom zatvoru. Policija je navodno došla do novih saznanja i u istrazi su se pojavila nova imena. U istražnom zatvoru već je jedna ranije uhićena osoba, a u PU vukovarsko srijemskoj neslužbeno doznajemo da će doći do još najmanje jednog uhićenja. – Javlja HRT.

– Mi smo u ovom događaju ekspeditivno locirali, priveli i kroz kriminalističko istraživanje dokazali kazneno odgovornost za sada za pet osoba, a i dalje radimo na tome, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković za HRT.

Dodao je da je dio počinitelja pronađen u Vukovaru, gdje su se skrivali.

Podsjetimo, jedan ranije uhićeni već je u istražnom zatvoru u Osijeku. Dobili smo informaciju od njegovog odvjetnika da se aktivno branio, da je zanijekao krivnju i čekat će po svemu sudeći četvoricu svojih kolega i dalje u istražnom zatvoru u Osijeku. 

Pretučeni mladić koji je pušten na kućnu njegu dobro se oporavlja. Njegov djed je rekao kako roditelji znaju zapravo o čemu se radi i koja je skupina onih koji su napali tu djecu – prema njihovim informacijama, oni jesu dio navijačke skupine koja je sudjelovala u nemirima u Grčkoj.

Bez obzira na to što se danas i sutra bude događalo ovdje, u subotu se svakako u Vukovaru održava prosvjed protiv nasilja.