Inspektori tijekom vikenda zbog previše gostiju zatvorili dva objekta

0

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite u suradnji s Državnim inspektoratom i policijom tijekom vikenda obavili su više od 5400 nadzora, a zbog previše osoba u noćnom kluba i neposjedovanja EU digitalnih covid potvrda zapečatili su dva objekta, izvijestilo je ravnateljstvo u ponedjeljak.

U više od 5400 nadzora ugostiteljskih objekta, javnih okupljanja i noćnih klubova inspektori su izdali deset prekršajnih naloga i četiri pisana upozorenja te podnijeli pet optužnih prijedloga i 16 obavijesti o počinjenom prekršaju te su naplatili dvije novčane kazne u iznosu od 5500 kuna.  

Inspekcijskim nadzorima kontroliralo se pridržavanje odredbi o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa covida-19 putem okupljanja.

Uočene nepravilnosti većinom su se odnosile na usluživanje gostiju unutar ugostiteljskog objekta gdje to nije dozvoljeno, pružanje usluga izvan radnog vremena određenog odlukom Stožera te na nepravilno nošenje maski prilikom pružanja ugostiteljskih usluga.

Suradnjom Ravnateljstva civilne zaštite, Državnog inspektorata i policije kontinuirano se provode nadzori ugostiteljski objekata s ciljem ukazivanja vlasnicama i osoblju ugostiteljskih objekata na pridržavanja svih epidemioloških mjera propisanih od Stožera civilne zaštite.