I Osječko-baranjska županija pomaže Sisačko-moslavačkoj županiji

0
foto: OBŽ

Nakon razornog potresa koji je pogodio gradove i sela na području Sisačko-moslavačke županije, sve žurne službe Osječko-baranjske županije stavile su se na raspolaganje za pomoć, rekao je u srijedu novinarima osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Po njegovim riječima, od jučer su pripadnici žurnih službi u Sisačko-moslavačkoj županiji.

„Uputili smo na to područje pripadnike osječko-baranjske Hrvatske gorske službe spašavanja i ostale interventne i žurne jedinice unutar Civilne zaštite, vatrogasce i pripadnike Crvenog križa“, rekao je župan Anušić. 

Dodao je kako će Osječko-baranjska županija uplatiti 200 tisuća kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi ih rasporedili stanovnicima gradova i općina u skladu s potrebama.

„Zahvaljujem svim žurnim službama s područja naše županije čiji su pripadnici odmah dragovoljno otišli pomoći stradalima. Također zahvaljujem svim dobrovoljnim darovateljima krvi koji su danas i jučer u redovima čekali u Kliničkome bolničkom centru Osijek kako bi dali krv, kao i svim žiteljima naše županije koji su odmah ponudili pomoć Banovini. Nadam se da je pomoć koja je poslana s istoka Hrvatske pomogla onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija“, rekao je župan Anušić.